Reiki

 

Reiki is een Japans woord dat ‘universele levensenergie’ betekent.

Het Usui Systeem van Reiki Healing, of Usui Shiki Ryoho, gebruikt deze energie door zachte aanraking ten behoeve van genezing. Het Usui Systeem van Reiki kan een persoonlijk hulpmiddel zijn bij genezing en groei, een zachte aanvullende therapie bij holistische geneeswijzen. Een Reikibehandeling steunt het hele wezen : fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel. Het kan gegeven worden om de gezondheid en het emotionele welbevinden te bevorderen. Wanneer een Reikibehandelaar zijn of haar handen op een bekleed gedeelte van zijn of haar eigen lichaam of dat van iemand anders legt, stroomt Reiki door de behandelaar naar de cliënt. Die stroom kan ervaren worden als een gevoel van  warmte, koude, trilling, prikkeling, ongewone zwaarte  en soms voelt men niets. Van Reiki is bekend dat het spieren ontspant, gedachten tot rust brengt en pijn verzacht. Het is wetenschappelijk bewezen dat Reikibehandelingen genezing bevorderen. Vele gezondheids-zorgmedewerkers gebruiken op effectieve wijze Reiki in hun beroep.

Wilt u een Reikibehandeling? Stuur even een mail en dan maken we afspraak. Een behandeling duurt ongeveer 1 uur, daarna is er nog even gelegenheid om na te praten.
Als u niet in de mogelijkheid bent om langs te komen en u wilt een keer of een aantal dagen op afstand ondersteund worden met een Reiki behandeling op afstand dan kan u contact met mij opnemen via e-mail.

 

Reiki Ethiek

 

* Ik vraag toestemming voordat ik iemand behandel. Sommige willen echt niet geheald worden. Ik respecteer hun standpunt.

* Wat ik ontvang mag van de cliënten die ik behandel, is en blijft als vertrouwelijk. Alles wat besproken wordt in de Reiki sessie zal vertrouwelijk         zijn tussen mij en de cliënt.

* Voordat ik iemand Reiki geef, geef ik een korte beschrijving van wat er gebeurt tijdens een sessie en waar ik je zal aanraken. Ook gebieden               worden aangewezen die niet aangeraakt zullen worden.

Ik beloof nooit genezing en zal nooit een diagnose stellen. Reiki sessies garanderen geen genezing en zijn geen vervanging voor adequate medische     behandeling, en ik zal nooit adviseren van voorgeschreven medische behandeling of medicatie te veranderen en kom nooit tussen een behandeling       of een professionele gezondheidszorgwerker.

* Als het nodig is  verwijs ik je door naar professionele of medische hulp waar nodig is. 

Ik respecteer ieders grenzen bij aanraking of op andere gebieden. Mensen zich laten uitkleden is nooit nodig voor een Reiki behandeling.

Als ik met kinderen werkt, dan met toestemming van de ouders.