Reiki

Reiki is een Japans woord dat ‘universele levensenergie’ betekent.

Het Usui Systeem van Reiki Healing, of Usui Shiki Ryoho, gebruikt deze energie door zachte aanraking ten behoeve van genezing. Het Usui Systeem van Reiki kan een persoonlijk hulpmiddel zijn bij genezing en groei, een zachte aanvullende therapie bij holistische geneeswijzen. Een Reikibehandeling steunt het hele wezen : fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel. Het kan gegeven worden om de gezondheid en het emotionele welbevinden te bevorderen. Wanneer een Reikibehandelaar zijn of haar handen op een bekleed gedeelte van zijn of haar eigen lichaam of dat van iemand anders legt, stroomt Reiki door de behandelaar naar de cliënt. Die stroom kan ervaren worden als een gevoel van  warmte, koude, trilling, prikkeling, ongewone zwaarte  en soms voelt men niets. Van Reiki is bekend dat het spieren ontspant, gedachten tot rust brengt en pijn verzacht. Het is wetenschappelijk bewezen dat Reikibehandelingen genezing bevorderen. Vele gezondheids-zorgmedewerkers gebruiken op effectieve wijze Reiki in hun beroep.

Wilt u een Reikibehandeling? Stuur even een mail en dan maken we afspraak. Een behandeling duurt ongeveer 1 uur, daarna is er nog even gelegenheid om na te praten. Als u niet in de mogelijkheid bent om langs te komen en u wilt een keer of een aantal dagen op afstand ondersteund worden met een Reiki behandeling op afstand dan kan u contact met mij opnemen via e-mail.

Inwijding

Je kunt door mij ingewijd worden met de Usui Shiki metode. Dit kan alleen via afspraak en bij mij in praktijk. Bij het ontvangen van de inwijding in de eerste graad van Reiki, maak ik als master voor jou contact met de universele Reiki energie. Je energiebanen worden gestimuleerd en geopend om steeds weer met deze energie te kunnen werken.

Wanneer je de inwijding in Reiki hebt ontvangen kun je tijdens behandelingen door handoplegging jezelf en anderen op fysiek niveau begeleiden en genezingsprocessen stimuleren. Voor jezelf betekent het dat je tijdens iedere  Reiki behandeling zelf deze energie door je lichaam laat stromen, waardoor ook continu  je eigen genezingsprocessen worden gestimuleerd. Door te behandelen met Reiki stroomt de energie als een regenboog door alle delen van je lichaam en geest, jij zelf wordt door deze behandelingen steeds weer gezuiverd.

Zorg goed voor jezelf

Vaak merk je dat je na een inwijding geconfronteerd wordt met je manier van leven, je gaat steeds duidelijker zien hoe je in het leven staat. Je gaat steeds duidelijker ervaren vanuit welke motivatie je denkt, spreekt en handelt. Je gaat bijsturen, vanuit een positieve intentie werken en leven. Dit kan gepaard gaan met ups en downs.

Spirit Circle staat garant voor begeleiding, voor en na je inwijding.

Reiki Ethiek

* Ik vraag toestemming voordat ik iemand behandel. Sommige willen echt niet geheald worden. Ik respecteer hun standpunt.

* Wat ik ontvangen mag van de cliënten die ik behandel, is en blijft altijd vertrouwelijk. Alles wat besproken wordt in de Reiki sessie zal vertrouwelijk zijn tussen mij en de cliënt.

* Voordat ik iemand Reiki geef, geef ik een korte beschrijving van wat er gebeurt tijdens een sessie en waar ik je eventueel zal aanraken. Ook gebieden worden aangewezen die niet aangeraakt zullen worden.

Ik beloof nooit genezing en zal nooit een diagnose stellen. Reiki sessies garanderen geen genezing en zijn geen vervanging voor adequate medische behandeling.  En ik zal nooit advies geven over voorgeschreven medische behandeling of verandering van medicatie en kom nooit tussen een behandeling of een professionele gezondheidszorgwerker.

* Als het nodig is  verwijs ik je door naar professionele of medische hulp. 

Ik respecteer ieders grenzen bij aanraking of op andere gebieden. Mensen zich laten uitkleden is nooit nodig voor een Reiki behandeling.

Als ik met kinderen werkt, dan met toestemming van de ouders.